Welcome beading lovers! This is a place where you can find unique and interesting beading designs to suit your fabulous baju kurung, dresses, blouses, shawls to anything you want to beads.

Our services are:

-beading services - bulk beading services - beading class - beading design - wholesale beads -Tailoring & Jahit tepi

(*tempahan jahitan manik* jahitan manik pukal* kelas jahitan manik*rekaan manik * menjual manik (borong) * jahit baju * jahit tepi).

Contact: Ayu: 017-2836592, Zil: 010-2258942

Email: debeadscollection@gmail.com

Shop: E-G-8, Pusat Komersil Parklane, SS 7/26 Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya, Selangor.

Business Hour: 10 am - 7 pm

Closed on:

Sunday (1st n 3rd week of the month)

Friday (2nd & 4th week of the month)

Wednesday, November 23, 2016

Tutup 23/11 - 3/12

Sorry kami tutup kedai dari 23/11 - 3/12 ya untuk proses berpindah.

Walaubagaimanapun online order masih dibuka 😊

Maaf ya 😉

Nanti say announce alamt kedai baru

Thanks 😊. Apa2 boleh contact -
Ayu 0172836592
Zil 0102258942

#debeadscollection #manik #beading #beads #kahwin #sayajualmanik #manikmurah #beadingservice #kedaimanik #kelasmanik #bajutunang #accessories #muslimah #tudung #embellishment #Jahitmanik #sulamanmanik #jahitmanikdesign #jahit #jahitmanikpukal #pukal #igshopmalaysia #instashopmalaysia #bunga #likeforlike #kahwin #fashion #weddingveil #tempahanjahitmanik #borong

Friday, November 11, 2016

Kelas jahit manik asas

Beberapa hari lepas saya ada kongsi gambar student belajar jahit chunky beads. Kali ni saya kongsi pula pasal Pn. Sally yang menghadiri kelas jahitan manik asas. 

Apa beza kelas ni dengan yang chunky beads tu?? Kelas ni special sikit, dari pagi 11 - 5 ptg, anda boleh belajar dalam 12 teknik jahitan manik! banyak kan? ya memang banyak, ini adalah teknik2 asas jahitan manik. Bila dah pandai teknik - teknik ni anda boleh dah jahit macam - macam cara dan jenis jahitan manik menggunakan, pearl, manik jepun dan sequins. 

Apa lagi yang special pasal kelas ni? anda dapat sijil penyertaan dari kami. :) Ada 5 kelas yang anda boleh hadiri dan boleh lah kumpul 5 sijil dan dalami lebih lanjut teknik jahitan manik yang ada. Buka page ini. Sangat berbaloi, lepas tu anda dah boleh mula mengambil upah jahitan manik.



dah siap pun, inilah jahitan Pn. Sally

Tahniah Pn. Sally dan terima kasih kerana memilih De Beads

Kelas jahitan manik asas

Wednesday, November 9, 2016

Jom belajar cara - cara jahit chunky beads

Anda berminat nak belajar cara - cara menjahit chunky beads? Ha boleh lah pilih corak - corak yang disediakan oleh kami dan kami akan ajar cara menjahitnya. Senang aja sebenarnya, tak susah pun :) 

1 corak ambik masa dalam 1 -2 jam ikut kelajuan anda menjahit. Boleh klik http://www.debeadscollection.com/p/class.html untuk corak manik yang ada. Pastu anda boleh bawa tudung atau baju sendiri dan jahit terus diatasnya.

2 orang pelanggan yang hadir minggu lepas - Kak Ita dan Kak Ida belajar teknik jahitan manik chunky beads.Seronok bila dah pandai tau! So tunggu apa lagi cepat2 lah contact Ayu ya - 017-2836592.






Inilah corak yang dipilih oleh Kak Ida dan Kak Ita kita.

Monday, November 7, 2016

Crumble untuk baju nikah

Baju nikah untuk Cik Shahnaz. Crumble di leher dan pearl tabur disekitar leher dan juga montees di bunga-bunga lace, nampak sangat sweet 😊 kan.

Congratulation Pn. Shahaz on your wedding.

Siapa yang nak buat tempahan boleh buat appointment jumpa Ayu ya.

Kalau nak belajar boleh cek disini: -
Kelas jahit manik

Tuesday, November 1, 2016

Bengkel jahitan manik moden MPWK

Pada 8 Oct lepas, kami di jemput untuk mengajar bengkel Jahitan Manik Moden, program oleh Majlis Pembangunan Wanita dan keluarga (MPWK) yang dirasmikan oleh Dr. Hjh Zahrah A. Kadir di Kuala Selangor.

Hampir 50 peserta dari sekitar Selangor dan KL yang mengambil bahagian. Program ini bertujuan untuk menambah ilmu dalam bidang jahitan manik dimana ianya boleh membantu para peserta menjana pendapatan melalui jahitan manik. Peserta2 yang hadir adalah pelbagai, ada yang dah mahir dan sudah mengambil upah melalui jahitan manik, ada yang baru pertama kali mencuba.

Program separuh hari ini mendapat sambitan yang menggalakkan 😊. Hopefully ilmu yang diterima dapat memberi manfaat kepada mereka yang hadir.

Jahitan manik memang boleh menjana pendapatan jika benar2 fokus dan serious dalam bidang ini. Daripada suka2 nak belajar, jadi hobi mengisi masa lapang, nanti start terima upah dari kawan - kawan and lama kelamaan anda boleh membuka butik sendiri. InsyaAllah.

So siapa2 yang berminat boleh jemput kami untuk mengajar 😉

Siapa nak belajar boleh cek info di --> http://www.debeadscollection.com/p/class.html?m=1
Contact Ayu 0172836592 / Zil - 0102258942


Pembukaan dan perasmian oleh Dr. Hjh Zahrah A. Kadir 

Cikgu Ayu sedang mengajar teknik - teknik jahitan manik moden. Kami menggunakan presenter so semua student boleh follow apa yang diajar dari screen.



Di akhir kelas, 15 minit masa diberi (sebab dah terlebih masa) untuk para pelajar mereka sulaman manik sendiri dan yang cantik, kemas dan kreatif di pilih dan diberi hadiah.



Pemenang Pertama


Pemenang kedua

Pemenang Ketiga

Inilah 3 corak jahitan manik moden yang dipelajari oleh para pelajar 


#debeadscollection #manik #beading #beads #kahwin #sayajualmanik #kahwin #beadingservice #kedaimanik #kelasmanik #workshop #bajukurung #muslimah #kebaya #debeadstutorial #Jahitmanik #sulamanmanik #jahitmanikdesign #jahit #jahitmanikpukal #pukal #mpwk #wanita #embellishment #likeforlike #shawl #fashion #handicraft #tempahanjahitmanik #persatuanwanita